Uitvaart laten filmen

Het liefst zou ik willen dat je me hiervoor niet nodig gaat hebben, want ik gun het niemand, een uitvaart van dierbare. Maar als het er wel is, schiet je vaak zelf geen beelden. Logisch ook. Maar later, als herinneringen vervagen, wil je mooie momenten koesteren en ook terugkijken wat er eigenlijk allemaal gebeurde.

Díe films wil dan ook graag voor je maken. Nogmaals, ik hoop dat je me hiervoor niet nodig hebt, maar anders weet je me te vinden.

Afscheidsfilm
Onopvallend aanwezig met alleen mijn camera die geen klikgeluid maakt, film ik de speeches, de knuffels en vooral de kleine momenten die later groots blijken te zijn. Afhankelijk van jullie wensen, film ik thuis, de afscheidsdienst en/of de uitvaart zelf. Ik kan een korte afscheidsfilm maken van ca. 7 minuten en daarnaast ook de hele rouwdienst opnemen.

Herinneringsfilm stilgeboren kindje
Als die ene week voor de begrafenis de enige tijd is die je samen met je kindje hebt, kan ik ook al thuis langskomen om op discrete manier daar mooie beelden te maken voor een herinneringsfilm. Deze herrinneringsfilm wordt soms al tijdens de afscheidsdienst afgespeeld.

Weet dat ik met veel liefde en bescheidenheid iets tastbaars voor jullie zal maken.

Hester

“Dit is zo bizar Hester!! Zo prachtig mooi, met tranen zitten we hier….. Geen woorden voor…. Het is een prachtige herinnering geworden … En het is goed om weer terug te zien. Sommige momenten vergeet je dan toch een beetje.”

Ouders van Lisa, stilgeboren kindje

Waarom zou je een begrafenis laten filmen?

“Tranen over onze wangen.”

“Dank voor je werkelijk prachtige film materiaal. Wauw, wat heb je het gevoel/de emotie en de kern van de ceremonie goed weten vast te leggen en samen te vatten. We hebben met tranen over onze wangen het bekeken. Het raakt extra door de muziek die er zo passend onder is gezet. Daarnaast heel fijn om de hele ceremonie ook terug te kunnen kijken. We wilden ook nog even terug geven dat, naast het mooie beeld dat je ook passend aanwezig was: professioneel en liefdevol. Dank daarvoor.”

Ouders van Bodhi, die stil werd geboren

“Je film is goud waard.”

“Lieve Hester, er zijn geen woorden die kunnen uitdrukken hoe dankbaar wij zijn dat jij het afscheid van Iva hebt willen filmen. Dat je het last-minute mogelijk hebt gemaakt dat wij zo’n dierbare herinnering hebben. Je film is goud waard. Kleine lichtpuntjes houden ons op de been en jij was die 23 november ook zo’n lichtpuntje voor ons. Liefs van ons.”

Ouders van Iva, die stil werd geboren

“In verdriet zit ook liefde.”

“Tijdens de uitvaart van Sebas was ik niet bezig met alles om me heen. Ik keek, maar zag niet. Door het hebben van beelden, blijft de herinnering. Kan ik dat stukje wat langs mij heen ging alsnog zien en ervaren. Voelen, beleven. In verdriet zit ook liefde. Enorm veel liefde.

Hes, ik kan niet met woorden omschrijven wat het betekent voor me dat ik deze beelden heb. Hartje voor jou.”

Vrouw van Sebas, die op zijn 30e overleed.

Contact met Hesfilmt

Graag spreek ik jou/jullie – of een contactpersoon – eerst persoonlijk, zodat ik een offerte op maat kan maken. Ik woon in Gouda, maar ik reis gerust een stuk verder voor jullie.

4 + 3 =