“Met tranen over onze wangen hebben we net de film bekeken. Wat een kostbare herinnering dit voor nu, maar ook voor later .”

Manon, moeder van Ezra

Film van life-events

Naast bruiloften en begrafenissen film ik ook verhalen die niet in een hokje passen. Ik denk aan de keren dat ik naar het Prinses Maxima Centrum reed om een korte documentaire te maken van Aron en Kalle, die kanker hadden. Zelf ga je als ouder niet zo snel je kind filmen tijdens een behandeling, maar voor de verwerking later bleek het heel waardevol te zijn. Ik denk ook aan de keren dat ik filmde bij Wim. Zijn ouders kregen rond zijn 1e verjaardag te horen dat hij een zeldzame stofwisselingsziekte had waaraan hij zou komen te overlijden. Vanaf die dag ben ik daar af en toe langs geweest om te filmen en dat is een kostbare herrinneringsfilm geworden. Ik denk ook aan de eerlijke gesprekken die ik mocht voeren met getrouwde stellen over hun huwelijk. En zo kan ik nog veel meer verhalen delen, kijk even mee.

Met grote dank aan de mensen van wie ik dit mag delen; kwetsbare verhalen van mooie mensen en moedige strijders.

“Het was zo’n heftige tijd. Ik hoopte dat ik later de film nog eens kon terugkijken om te verwerken wát er nou eigenlijk allemaal was gebeurd. En wat ik niet had kunnen bedenken is dat hij daarna nog in therapie moest, omdat hij door alle behandelingen in het ziekenhuis PTSS op had gelopen. En voor die sessies kwam jouw film ook van pas. Dus dank je wel!”

Betsie, moeder van zoon met leukemie

Life-events

Contact met hesfilmt

Benieuwd of ik ook iets voor jullie kan betekenen? Stuur me een berichtje. Ik woon in Gouda, maar reis gerust verder om jullie verhaal te filmen.

4 + 8 =