Trouw voor altijd

May 4, 2022

‘Trouw voor altijd’ I Mini-docu over het huwelijk

“Goud is ook niet makkelijk om te vinden en een stukje van elkaars hart ook niet.”

Meer dan 2 jaar geleden begon ik aan dit project. Ieder jaar probeer ik een project te filmen om wat voor anderen te betekenen en tegelijkertijd iets buiten mijn comfortzone te doen.

Het begon met een gebed: “God, laat me zien wat ik nu mag doen.” En niet lang daarna reed ik langs een huis waarin ik 2 oude mensen hand in hand hun tuin zag inspecteren. Het beeld raakte me diep. Wat zouden die mensen allemaal meegemaakt hebben? Hoe zijn ze bij elkaar gebleven? En toen was het ineens duidelijk… ik zou stellen gaan interviewen die al lang bij elkaar zijn. Ik ging op zoek naar positieve inspiratie. Waarom het goud is om lang samen/getrouwd te zijn.

En daar is hij dan. 2 jaar geleden interviewde ik het eerste stel, toen kwam corona, werd onze dochter geboren en ja, nu staat hij dan eindelijk online.

Dank allereerst aan alle stellen die dit kwetsbare gesprek met mij aandurfden.Wat vond ik het bijzonder, dat er mensen waren die hun hart durfden open te stellen voor mij, een onervaren interviewer. Dank ook aan alle mensen die me van feedback hebben voorzien, me steeds hebben gemotiveerd om door te gaan. En wat vond ik het stiekem eng en spannend. Stelde ik wel de goeie vragen? Kwam er wel een gesprek op gang? En, kon ik het bundelen tot een inspirerende docu? Waarvan je na het zien weer nieuwe moed had om te gaan voor je partner? En daarom bovenal dank aan mijn hemelse Vader, die mij die droom gaf, de inspiratie en de talenten.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Speciale dank aan:
Arjan & Adri Wietses
Pieter & Annelies van Walsem
Jan & Nellie van Dooijeweert
Marcel & Deborah Verhoek
Krijn & Janie Kieviet
Anne Blijleven
Wouter & Marieke van Kranenburg
Eline Weerheim
Bas Blok (voor de beelden van mij)